Nieuws

Keepersdag Frans Hoek Sports naar VSCO'61

woensdag 10 januari 2018

Woensdag 28 februari 2018 is het zover. De eerste keepersdag in de geschiedenis van VSCO’61. De vrachtwagen van Frans Hoek Sport zal dan naar Oosterwolde komen om hier voor iedereen een onvergetelijke dag van te maken. Dus ben jij keeper van je team of elftal geef je dan snel op voor deze keeperspromotiedag / keeperstraining onder leiding van Frans Hoek Sports. De dag wordt ondersteund door Martin's Haarmode uit Elburg.

Aanmelden

Ga vervolgens in het schema naar VSCO’61 en de gegevens van Jarno Schoonhoven en onder e-mailadres staat onderstreept ‘Aanmelden’. Klik hierop en je kunt jezelf of je zoon of dochter opgeven. Je ontvangt een bevestiging van de aanmelding.

Voor de elftallen O8 en O9 mogen alle spelers uit het team zich opgeven, omdat in deze teams nog vaak van positie gewisseld wordt. Voor de teams vanaf O10 en hoger mogen alleen keepers zich opgeven.

Wij kijken als voetbalvereniging al erg uit naar deze dag en hopen op veel aanmeldingen!

De kosten voor het deelnemen bedragen € 19,90 (inclusief lunch en T-shirt), te voldoen aan VSCO’61.

Frans Hoek
Dat de grondlegger, Frans Hoek, één van de beste keepertrainers is zullen velen misschien al weten. Frans Hoek was assistent/keeperstrainer van het nationale elftal van Polen (dat onder leiding stond van Leo Beenhakker), keeperstrainer van Ajax, het Nederlands elftal, FC Barcelona en Bayern München. Zelf keepte Frans tijdens zijn actieve voetbalcarrière bij FC Volendam.

Frans Hoek ontwikkelde zijn eigen visie en methode, die voor alle leeftijden en niveaus een doelgerichte aanpak heeft. Frans Hoek kan het, hij heeft in zijn trainerscarrière o.a. absolute topkeepers als Edwin van der Sar (Manchester United en het Nederlands elftal), Pepe Reina (Liverpool en het Spaanse nationale elftal) en Victor Valdes (FC Barcelona en het Spaanse nationale elftal) gescout en opgeleid. Maar naast deze ‘grote’ namen nog vele anderen, zoals; Victor Baia, Stanley Menzo, Ruud Hesp, Artur Boruc, Jerzey Dudek, Lukas Fabianski en Wjocheck Kowalewski.

Opzet Keeperspromotie- en trainingsdagen
Tijdens de keeperspromotiedagen staat het doelverdedigen centraal. De dagen zijn bedoeld om techniek en inzicht bij te schaven en een leuke dag met andere keepers en keepsters te hebben. De sluitpost van een voetbalelftal is en blijft een eenling, die een specifieke en gerichte aanpak verdient.

In elk district van de KNVB wordt een keeperspromotie- en trainingsdag gehouden. Deze dagen worden georganiseerd door Frans Hoek Sports in samenwerking met een lokale vereniging of organisatie. Tijdens deze dag staat de keeper in het middelpunt van de belangstelling en wordt er getraind, een onderlinge competitie afgewerkt, gekeken naar een spectaculaire keepersdemonstratie, veelal met een bekende doelverdediger, geluncht en met elkaar gepraat over het vak. De onderlinge competitie tussen keepers van verschillende leeftijdsgroepen leidt tot uitverkiezing van de beste keep(st)er van het district.

Alle finalisten (de nummers 1 en 2 uit hun groep) worden uitgenodigd voor de finaledag voor de uitverkiezing van ‘De Beste Keep(st)er van Nederland’. De keeperspromotiedagen staan open voor alle keepers en keepsters (dus ook meisjes vanaf 6 jaar en vrouwen zijn van harte welkom!) alsmede G-keep(st)ers ( deze dienen zelf voor begeleiding te zorgen). In alle districten van de KNVB worden deze dagen gehouden, die het keepen onder de aandacht brengen en doelverdedigers motiveren.

Dagindeling
Een keeperspromotie- en trainingsdag begint om 10.00 uur en is ongeveer om 16.00 uur afgelopen. Als eerste onderdeel staat de keepers een instructieprogramma te wachten. In groepen wordt een specifiek onderdeel van het keepen behandeld, in veel gevallen met behulp van een hulpmiddel, zoals de Tsjoek (= een veerkrachtig net). Hiermee kan een keeper als het ware zichzelf trainen, Maar ook wordt er gewerkt met de Snelheidsmeter, het Voetbalkanon en het Gatenbord. Het programma wordt aangepast aan de leeftijd.

Na de training en de gezamenlijke lunch volgt eerst weer een specifieke keeperstraining. Daarna beginnen de 1 tegen 1 competities, die leiden tot verkiezing van de beste keeper van de afdeling in een aantal leeftijdscategorieën. De finalisten en nummers twee van een groep en alle meisjes en dames per district gaan door naar de voorrondes/finales voor de eindstrijd van de beste keeper van Nederland.

Finaledagen
De finale van die competitie vindt jaarlijks plaats bij een club centraal gelegen in Nederland. Na een spectaculaire en zeer interessante demonstratie met spelers en een keeper veelal uit het professionele voetbal en een aantal amateurkeepers volgt een afsluiting, waar vragen gesteld kunnen worden en de op die dag verdiende prijzen worden uitgereikt. De dag kent een wisselende inhoud, waarbij veel aspecten van het doelverdedigen aan de orde komen. Keepers en keepsters vanaf zes jaar van verschillende niveaus kunnen tijdens die dagen weer een zetje in de juiste richting krijgen om goed en vooral gericht bezig te blijven.

Keeperskampen
Bij veel clubs is helaas de keeperstraining nog niet op niveau voor de doelverdedigers, zodat een dagje met gelijkgestemden en onder verantwoorde leiding heel welkom is. De afgelopen jaren kenden de promotie en trainingsdagen een groot aantal deelnemers en een goede sfeer. Tijdens deze dagen kunnen keepers en keepsters kennis maken met de aanpak van Frans Hoek.

Deelname aan meerdere dagen is mogelijk. Keepers, die de smaak te pakken hebben gekregen kunnen hierna inschrijven voor de Nationale Keeperskampen. Tijdens deze kampen wordt gewerkt aan vaardigheid en inhoud van keepers op onderdelen als techniek, inzicht, lichamelijke gesteldheid, coachen en organiseren, motivatie, sportiviteit, zorg voor en keuze van materiaal, gedrag en spelregelkennis. Frans Hoek, die nauw samenwerkt met de KNVB, een groot aantal voetbalbonden in het buitenland, maar ook met de UEFA en de FIFA, ontwikkelde een eigentijdse, moderne, wedstrijdechte en specifieke aanpak op verschillende niveaus (levels). Doelverdedigers kunnen zich door het volgen van deze aanpak blijven ontwikkelen.

Door Frans Hoek is het keepersvak een dynamisch geheel geworden. dat steeds beter en completer wordt. Keeperspromotie- en trainingsdagen vormen een uitstekende gelegenheid kennis te maken met het keepen en de inzichten van Frans Hoek.

Aanmelden

27/10 14:30 VSCO '61 1 - Lunteren 1
27/10 15:00 SDV Barneveld 4 - VSCO '61 2
27/10 15:00 Oranje Nassau 3 - VSCO '61 3
27/10 14:30 WHC 5 - VSCO '61 4
27/10 14:30 VSCO '61 5 - 't Harde 4
27/10 14:30 VSCO '61 6 - WHC 6
27/10 15:00 Elspeet 4 - VSCO '61 7
ST: HMC MO13-1 10 - 0 VSCO '61 MO13-1
Holten 1 2 - 4 VSCO '61 1
VSCO '61 JO15-3 2 - 3 VVOG JO15-6
Hulshorst JO10-1 15 - 5 VSCO '61 JO10-2
VSCO '61 MO13-1 4 - 4 asv Dronten MO13-1
VSCO '61 JO8-1 7 - 4 Sc. Overwetering JO8-1
VSCO '61 4 8 - 1 Dieze West 2

Hoofdsponsor

Prins Bouw B.V.