Nieuws

Het langverwachte kampioensfeest van Vrouwen 1

vrijdag 09 mei 2014


Eindelijk was de dag aangebroken: ‘de dag van het kampioensfeest’. De lange voorbereidingen zoals de kar versieren en het feest regelen, kostte zo de nodige inspanningen. Maar voordat er gefeest kon worden stond er nog een wedstrijd op het programma. Als de dames ongeslagen wilden blijven moesten zij punten halen tegen Hierden VR1.

Tijdens de afronding van de warming-up hoorden we ineens een bekende ’yell’. De gedachte bij sommige speelsters was: ‘goh dat liedje ken ik ook’. Tot grote verbazing kwamen de meiden van MC1 aan met spandoeken. Een enorm leuk en spontaan gebaar dat deze meisjes samen met de dames het feest gingen starten: op het sportpark van Hierden. Na de enorme verbazing maar enthousiaste reactie van de dames begon de wedstrijd. Onze trainster Renske had een systeem bedacht waardoor alle speelsters een uur speelden, en een half uur wissel zaten. De wedstrijd kwam moeizaam op gang door de warmte, benauwdheid en natuurlijk de benodigde spanningen. Met rust stond het 2-0 voor de kanaries, mede door Özlem van der Kubbe en Grietje ten Hove. In de tweede helft kwamen we 4-0 voor. Tineke Meijer en Cynthia van Hattem waren de scorende vrouwen. Tevens maakte Hierden nog 4-1 om de eer te redden.

Het fluitsignaal klonk en dat betekende: ‘officieel ongeslagen kampioen’. De champagne werd open geschud en de blijdschap was groot. Er werden minitaartjes uitgedeeld en tevens kwamen de meiden van MC1 ons feliciteren met een roos.

Na een koude douche bij Hierden volgde het drukke schema: naar VSCO’61 rijden, op de platte wagen naar Beachclub NU, terug naar VSCO’61, feestje in de kantine, drankje bij leider Gert en afsluiting in Bassie. De strakke planning was niet voor niets, de gehele dag verliep vlekkeloos. Het genieten van de dag, zingen, dansen en een drankje nuttigen. Precies zoals de meesten het zich hebben voorgesteld.

Een geweldige dag voor de speelsters en begeleiding van VSCO Vr1. Hierom bedanken we ook Beachclub NU voor de sponsoring van diverse hapjes en drankjes en natuurlijk de enorm mooie shirtjes. Tevens een bedankje voor Teun van Dorp die de hele club heeft rondgereden over de Veluwe met de platte kar en de trekker. Ook bedanken we Henk Veldkamp voor de muziek, Michel Pater voor de apparatuur en VSCO’61 voor het gebruik van de kantine en de gezelligheid!

Namens VSCO’61 Vr1: ‘bedankt allemaal, wij hebben een fantastische dag gehad.’
Melissa van Dorp