Nieuws

VSCO'61 2: eind goed, al goed

maandag 12 mei 2014


Onderstaand het wedstrijdverslag van elftalleider en assistent-scheidsrechter Wim Korenberg over de laatste en beslissende competitiewedstrijd van VSCO'61 2 tegen WHC 2

'Naar de streekderby tegen WHC 2 hadden we toegeleefd omdat er vandaag voor beide ploegen veel op het spel stond. Oftewel de dood of de gladiolen. We hadden onszelf aardig in de nesten gewerkt door het vele puntenverlies van de laatste weken. In deze laatste competitiewedstrijd moesten we pertinent winnen om het vege lijf te redden, want anders wachtte ons de nacompetitie. WHC had aan een remise genoeg om in de eerste klasse te blijven.


Het weer was somber, hopelijk kon het ons niet deren om er een goede pot van te maken. Wie gingen de strijd aan: In het doel Arjan ten Klooster en verder Rick van de Wetering, Bart Jan de Zwaan, Edward Hulleman, Gerjan van der Maaten, Wesley Pater, Sebastiaan van de Weg, Dennis Korenberg (Martijn Top), Patrick Augustin (Nick Hellendoorn), Niels Veenendaal (Jesse Rietberg), Stephan Beijeman (Ton Bastiaan). Om 11.45 uur floot scheidsrechter Compagner voor de eerste maal en ook niet bepaald voor de laatste maal.
De boys waren tot aan het bot gemotiveerd. Jaren geleden hadden we het grote WHC ook al in eigen huis verslagen en waarom geen tweede maal.

De start was uitstekend want we kwamen al vroeg op een 0-1 voorsprong. Wesley mocht van de linkerzijde een vrije trap nemen. Hij krulde die in de doelmond en via het achterhoofd van onze Viking Niels verdween de bal in het doel. De grensrechter stond nog wel te zwaaien met zijn vlag, maar Koningsdag was inmiddels voorbij en de treffer werd terecht goedgekeurd. Alles wat WHC was begon al behoorlijk te mekkeren en dat moet je met scheids Compagner niet doen.

Het gevaar bij WHC moest van de snelle linksbuiten komen. Rick moest hier zeer attent op zijn en verder stond er een boomlange spits in de voorste linie en dus kon ons centrale duo er ook flink tegenaan. De boys knokten er hard voor en dat werd met doelpunt nummer twee beloond. Net buiten de zestien kregen we een vrije trap en die schoot Patrick onberispelijk in de benedenhoek: 0-2. Wat een weelde en dat in zo’n belangrijke wedstrijd. Hierna hadden we twee keer de pech dat we net niet konden scoren. Edward was uit balans toen hij van dichtbij op doel schoot, maar helaas over. Patrick werd hierna keurig bediend en stiftte de bal over de doelman heen. Helaas net te weinig vaart zodat de bal rond de doellijn weggeschoten kon worden. WHC kreeg daarentegen geen echte uitgespeelde kansen. Een paar schoten en kopballen waarop Arjan niet echt hoefde te imponeren.

Met een hopelijk veilige 0-2 voorsprong gingen we pauzeren. Niels was niet bepaald fit meer en bleef gewoon in de pauze rondjes lopen om maar niet stijver te worden. We pepten elkaar op en beloofden elkaar alles te geven. Dit mocht niet meer prijs worden gegeven. Op een gegeven moment kon Niels niet meer en kwam Jesse binnen de lijnen. De tweede helft bracht weer veel strijdlust en vooral Rick z’n man moest in de gaten worden gehouden. Daar kwam het meeste gevaar vandaan. Een aantal keren kwamen de WHC’ers in goede schietpositie, maar gelukkig hadden ze vandaag het vizier niet goed staan.

Door de aanvallende impulsen van WHC kregen wij ook de nodige ruimte en derhalve kregen we fraaie mogelijkheden om de score te verhogen zodat de strijd eigenlijk beslist kon worden. Stephan kronkelde er een aantal keren doorheen en strandde of op de doelman of hij schoot in het zijnet. Jesse benutte ook zijn snelheid en schoot in goede positie net naast en een loeihard schot deed de kruising trillen. Het geluk zat ons toen niet echt mee.

Pakweg 10 minuten voor tijd sloeg de angst ons om het hart. Wesley beging een overtreding binnen de 16 meter en dus een terechte strafschop. Hun linksbuiten zou dit karweitje even klaren. Gelukkig voor heel VSCO’61 knalde hij de bal hard over. De Gele Kanaries slaakten een zucht van verlichting. Hierna was de ban wel een beetje gebroken en mocht invaller Nick onze bevrijdende 0-3 scoren.

In de slotfase nog een publiekswissel voor onze afscheid nemende Dennis. Toppie met zijn weelderige haardos mocht ook nog even sfeer proeven. Hij zat geloof ik onder de adrenaline want hij kreeg prompt al een gele kaart. Dit mocht de pret niet drukken want we wonnen deze oh zo belangrijke pot voetbal met 0-3 en zo spelen we ook volgend seizoen in de reserve eerste klasse. WHC 2 belandde zo achteraf in de nacompetitie.

We hebben het ons dit jaar moeilijk gemaakt, maar als je het zo formidabel af kunt maken geeft dit ook weer een geweldig gevoel. De felicitaties en de knuffels werden ruimschoots uitgedeeld en hierna gingen we dat even gezellig vieren bij Het Middelpunt te Wezep. Boys van harte proficiat met dit klassenbehoud. Het was een zware competitie, op een gegeven moment kort bij de koploper en dan ineens zowat nacompetitie. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, vandaar dat je zoveel punten moest halen. Afscheid nemen we ook van Ton die lager gaat acteren en onze reeds gememoreerde Dennis. Verder neemt Wim Korenberg (assistent-scheidsrechter) en tevens schrijver na 10 jaar afscheid. Mooie tijd gehad met diverse promoties en nog een zwaar jaartje hoofdklasse.

Namens VSCO'61 2
Wim Korenberg'