Nieuws

Veteraan Teun van Dorp neemt afscheid van ‘zijn’ zesde elftal

maandag 23 juli 2018

Met een speciaal voor hem georganiseerde afscheidswedstrijd op sportpark De Heughte heeft Teun van Dorp een punt gezet achter zijn actieve loopbaan van 50 jaar als voetballer in competitieverband. Zijn zesde elftal speelde tegen een gelegenheidsteams van oud-elftalgenoten, spelers van het 45+-voetbal, zijn zonen, zijn dochter en schoonzoon en de gezellige avond werd afgesloten met een barbecue.

Op zijn tiende werd Teun lid van VSCO’61, waar hij de diverse jeugdelftallen doorliep en aansluitend speelde in het vierde en het vijfde elftal. Het langst speelde hij echter in het zesde elftal. Maar liefst 35 jaar maakte hij deel uit van het keurkorps van leider Henk van Asselt, waarmee hij tweemaal kampioen werd. Nu hij op zestigjarige leeftijd heeft besloten te stoppen met competitievoetbal betekent dit dat hij maar liefst 50 jaar onder auspiciën van de KNVB heeft deelgenomen aan reguliere competities. Een prestatie waarvan het de vraag is of er ooit nog iemand binnen VSCO’61 deze zal overtreffen, de kans is klein.

Teun was vrijdagavond door echtgenote Liesbeth met een smoesje naar sportpark De Heughte gelokt en trof daar naast zijn huidige elftalgenoten ook diverse oud-spelers aan, 45+voetballers en zijn familie. Na ontvangst met koffie werd er omgekleed en lekker tweemaal een half uur gebald, waarbij Teun bij beide teams een helft meespeelde. Scheidsrechter van dienst, Wim Wastenecker, had een makkelijke avond, alhoewel er toch zo af ten toe aardig gebald werd. De wedstrijd werd op passende wijze afgesloten met een doelpunt van de maestro zelf.

Voorzitter Ben Schreurs, die zelf ook meespeelde, dankt na afloop Teun namens VSCO’61 voor zijn altijd voortreffelijke inzet, niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Namens het zesde elftal werd hem een aandenken overhandigd en ook de oud-spelers hadden een attentie voor hem. Dat dit Teun niet onberoerd liet, bleek wel uit zijn dankwoord, waarin hij alle medespelers en elftalleider Henk van Asselt bedankte voor het vele plezier al die jaren, waardoor het mogelijk was het zo lang vol te houden.

Daarna spoedde het hele gezelschap zich naar het terras, waar de avond werd voortgezet met een barbecue, verzorgd door Slagerij Van de Weg. Onder het genot van een drankje kwamen in de loop van de avond de sterke verhalen los en bleef het nog lang gezellig.

Wie denkt dat Teun zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen hangt, vergist zich. Hij is door de 45+ voetballers met open armen ontvangen en hoopt nog menig jaartje op recreatief niveau tegen een balletje te trappen.