Nieuws

37e Berend Elzerman Toernooi van start

zaterdag 18 augustus 2018

Het traditionele Berend Elzerman Toernooi in Oosterwolde is zaterdag van start gegaan. Zes teams strijden in deze 37e editie om de wisselbokaal. Naast VSCO’61 als gastheer nemen Nunspeet, DOS Kampen en de Zwolse verenigingen WVF, SVI en Zwolsche Boys deel aan het toernooi.

Nunspeet trapte af tegen SVI. De Zwolse ploeg zorgde voor een verrassing door met 2-0 te winnen van Nunspeet. Beide doelpunten kwamen op naam van Nico Veldman. In de eerste helft scoorde hij enigszins gelukkig via een van richting veranderde vrije trap. Direct na rust scoorde hij na een mooie actie in de bovenhoek. Ook de penaltyserie, die meetellen voor de stand, wisten de Zwollenaren perfect te nemen. Van de drie penalty’s mistte Nunspeet er een.

VSCO’61 was hierna aanzet. Met een zeer gehavend team, maar liefst negen selectiespelers ontbraken vanwege festivals en een vrijgezellenfeest, verschenen de Kanaries aan de start. Nieuwkomer Henk Elskamp wist zich tot matchwinnaar te kronen. Met een onverwacht schot verraste hij vriend en vijand met een boogbal in de kruising. VSCO’61 had aan de andere kant niet te klagen over geluk doordat DOS Kampen erg slecht de mogelijkheden uitspeelde.

In de tweede helft had VSCO’61 meer grip op het spel van de Kampenaren. De grootste kans was ook voor VSCO’61. Een voorzet van Roel Wolff werd breed gelegd door Henk Elskamp, maar Dominique van de Grift schoot de niet te missen kans over. In de slotminuten wist doelman Alex Grootenhuis nog een goede kans van Allan Bakker onschadelijk te maken. In de penaltyserie wisten beide teams tweemaal te scoren.

Ook op de website van DOD Kampen is een wedstrijdverslag te vinden.

In de laatste wedstrijd van de dag wist Zwolsche Boys met 2-1 te winnen van WVF. Twee doelpunten van Rolf Haaksema voor en na de rust brachten de Boys op een zetel. Luca Velner wist in de slotfase de voorsprong te verkleinen, maar de drie punten gingen naar Zwolsche Boys. De penaltyserie eindigde uiteindelijk onbeslist in 2-2.

Ook op de website van Zwolsche Boys is een wedstrijdverslag te vinden.

Stand:

SVI                       1          6          doelsaldo        2-0
Zwolsche Boys 1          5          doelsaldo        2-1
VSCO’61             1          5          doelsaldo        1-0
WVF                    1          2          doelsaldo        1-2
DOS Kampen    1          2          doelsaldo        0-1
Nunspeet          1           2         doelsaldo         0-2

BET2018 Nunspeet-SVI

BET2018 Nunspeet-SVI Foto Boersema

BET2018 Zwolsche Boys-WVF

Bekijk de foto's
BET2018 VSCODOS