Nieuws

SVI in zetel bij Berend Elzerman Toernooi

donderdag 23 augustus 2018

Na de doordeweekse tweede ronde van het 37e Berend Elzerman Toernooi heeft SVI de beste papieren voor de toernooiwinst. De ploeg uit Zwolle-Zuid wist als enige van de deelnemers de beide eerste wedstrijden te winnen.

In de donderdagavondwedstrijd tussen SVI en VSCO’61 waren de beste kansen in de eerste helft voor VSCO’61. Rinse van der Velde kreeg een 100% kans, maar mikte naast. Ook Dominique van de Grift was dichtbij een treffer, maar kon de bal onvoldoende richting meegeven. Op een inzet van Twan Zuidmeer bracht VSCO-doelman Arjan ten Klooster redding. De laatste kans in de eerste helft is voor Ruben Buijserd die zijn kopbal net over ziet gaan.

In de tweede helft is SVI de betere ploeg. Door een aantal wissels werd SVI sterker, terwijl VSCO’61 door een aantal (noodgedwongen) wissels minder voor de dag kwam. In de 49e minuut wist Jordy Hendriks de 0-1 te scoren. Rinse van der Velde wint na een uur spelen een kopduel van de doelman, maar de bal wordt voor de lijn weggewerkt. In de laatste vijf minuten loopt SVI uit naar een 0-3 winst via doelpunten van Nico Veldman en Youp Kok. Beide teams wisten na afloop twee van de drie penalty’s te scoren.

WVF speelde dinsdagavond tegen Nunspeet een kansloze eerste helft. De rust werd bereikt met een 4-0 voorsprong voor Nunspeet.  Lars van Wetering zorgde voor de eerste twee treffers. Het kwartet werd volgemaakt via een treffer van Jog Hoogendoorn en een benutte penalty door Patrick Pluim.

In de tweede helft tapte WVF uit een ander vaatje. Speelde veel agressiever en hield de ruimtes klein. WVF wist terug te komen  via Sieme ten Broeke en Jhon Lieben. In een wedstrijd met twee gezichten trok Nunspeet uiteindelijk verdiend aan het langste eind met 4-2. Van de drie te nemen penalty’s wist WVF driemaal te scoren en Nunspeet tweemaal. Nunspeet voegt vijf punten toe aan haar totaal en WVF drie.

Woensdagavond kwamen DOS Kampen en Zwolsche Boys binnen de lijnen. Tot de rust hielden beide teams elkaar in evenwicht en werd er niet gescoord. De tweede helft nam Zwolsche Boys een 1-0 voorsprong  via Lennart Prins. DOS Kampen wist echter deze achterstand ongedaan te maken. Allan Bakker scoorde de gelijkmaker na een mooie actie binnen de zestien.

Vervolgens krijgt Arjan Vorsselman het op de heupen en scoort hij binnen vijf mintuten twee keer.  Zwolsche Boys weet nog tot 3-2 terug te komen via een doelpunt van Kevin Westerbeek, maar de drie punten gaan naar Dos Kampen. Beide teams scoren vervolgens driemaal van de penaltystip. DOS Kampen voegt hierdoor zes punten toe aan hun totaal en Zwolsche Boys drie.

De stand in het Berend Elzerman Toernooi na 2 ronden

SVI                                         2             11 punten          doelsaldo            5-0
DOS Kampen                      2               8 punten          doelsaldo            3-3
Zwolsche Boys                   2               8 punten          doelsaldo            4-4
Nunspeet                             2              7 punten          doelsaldo            4-4
VSCO’61                               2              7 punten           doelsaldo           1-3
WVF                                      2              5 punten           doelsaldo           3-6

BET2018 WVF-Nunspeet

BET2018 WVF-Nunspeet Foto Boersema

Bekijk de foto's
BET 2018 VSCOSVI