Nieuws

SVI winnaar 37e Berend Elzerman Toernooi

zaterdag 25 augustus 2018

Na drie speelronden wist SVI de 37 e editie van het Berend Elzerman Toernooi op haar naam te schrijven. De Zwolse formatie is de enige ploeg die alle drie wedstrijden wist te winnen en daarmee de terechte winnaar.

De eerste wedstrijd op de laatste speeldag van het toernooi van DOS Kampen tegen WVF eindigde in een 4-3 overwinning voor DOS Kampen. De Kampenaren namen een 3-0 voorsprong via Robin Kwakkel, Allan Bakker en Twan Knul. Nog voor rust wist Niek Mulder tegen te scoren. De tweede helft kwamen de Zwollenaren nog langszij door doelpunten van Razi Kanseyo en Brend Mellema. In de slotminuten van de wedstrijd wist DOS Kampen toch nog de drie punten binnen te halen door een eigen doelpunt van WVF.

VSCO’61 trad hierna aan tegen Nunspeet. Bij VSCO’61 ontbraken een aantal spelers om diverse redenen. En VSCO’61 ging kopje onder tegen Nunspeet. Niet zozeer vanwege het ontbreken van een aantal vaste waarden, maar vooral vanwege de wedstrijdinstelling. Met rust keken de Kanaries tegen een 0-5 achterstand aan. Doelpuntenmakers waren Lars van Wetering (4x) en Isa Kizeler.

VSCO’61 wist zich in de tweede helft wel enigszins te herstellen, maar de wedstrijd was een gelopen koers. Nunspeet liep uit via Karim Mulder en opnieuw Lars van Wetering naar 0-7. Via een vrije trap wist Steven van de Grift de spreekwoordelijke eer te redden.

SVI werd uiteindelijke de terechte toernooiwinnaar. Tegen Zwolsche Boys werd een 3-1 overwinning geboekt. Doelpuntenmakers voor rust waren Nico Veldman en  Faisel el Atiaoui. Na rust wist Ginaro van Deventer het nog even spannend te maken door namens Zwolsche Boys tegen te scoren, maar uiteindelijk wist Atiaoui aan alle onzekerheid een einde te maken. Met overwinningen tegen Nunspeet (2-0), VSCO’61 (3-0) en Zwolsche Boys (3-1) lieten de Zwollenaren zien over een goede selectie te beschikken en zeker dit seizoen hoge ogen zullen gooien in de tweede klasse.

Eindstand Berend Elzerman Toernooi 2018

1) SVI
2) DOS Kampen
3) Nunspeet
4) Zwolsche Boys
5) VSCO’61
6) WVF

Op Veluweland.nl is ook een verslag van de laatste toernooidag te vinden.
Ook op Noord West Veluwe Foto een verslag en uitgebreide fotoreportage.
Op de website van DOS Kampen is een wedstrijdverslag te vinden van hun laatste wedstrijd van het toernooi tegen WVF.
Ook op de website van winnaar SVI een kort verslag.

BET2018 WVF-DOS Kampen

BET2018 VSCO'61-Nunspeet

BET2018 VSCO'61-Nunspeet Foto Boersema

BET2018 VSCO'61-Nunspeet

 

 

Bekijk de foto's
SVI winnaar 37e Berend Elzerman Toernooi