Nieuws

Voetballers voor voetballers

zondag 26 augustus 2018

Vanaf zaterdag 25 augustus staan er bij 5 voetbalverenigingen in de gemeente Elburg en Oldebroek inzameldozen voor gebruikte voetbalspullen. Aan het begin van een nieuw seizoen kopen velen weer nieuwe sportspullen zoals voetbal- of sportschoenen, scheenbeschermers en trainingskleding. Met de gebruikte spullen kunnen we veel voetballers in Gambia blij maken.

Voetbal is een sport die door bijna alle jongeren in Gambia gespeeld wordt, al of niet in competitieverband. Dagelijks is men op voetbalvelden van zand aan het trainen. Vaak op blote voeten en in gewone kleding omdat ze geen sportkleding hebben. Inmiddels heeft Triple C al veel voetballers kunnen voorzien van goede gebruikte sportkleding en schoenen.

Nu het nieuwe voetbalseizoen in Nederland op punt van beginnen staat, is het een goed moment om sportkleding en -schoenen die niet meer gebruikt worden aan de Gambianen beschikbaar te stellen.  Het kan tot 1 oktober ingeleverd worden in de speciale dozen in de kantines van DSV ’61, Elburger SC, OWIOS, SV ’t Harde en VSCO’61. Daarna zal Triple C voor verspreiding in Gambia zorgen.

Stichting Triple C wil door het aanbieden van vakonderwijs kansen creëren voor kansarme jongeren in zuidelijk Gambia. Het skill center (vakschool) is in de afgelopen 2 jaar gerealiseerd. Binnen deze school wordt een viertal vakopleidingen aangeboden: bouwvakker, kleermaker, kapster en een koksopleiding. Met de opgedane kennis zijn ze dan in staat om een eigen toekomst op te bouwen in Gambia.

Vanaf  1 september 2018 zullen de lessen voor de driejarige opleiding starten. Het eerste leerjaar zal gestart worden met 75 tot 100 leerlingen.  Ook vanuit deze opleiding is aandacht voor sport naast studie.

Voor meer informatie over het project kunt u terecht op de facebooksite triplecgambia of neem contact op met:

Henk van Os
Voorzitter Triple C
T: 06 - 225 08 593
E: info@vanzon-arbeidsbemiddeling.nl

Bekijk de foto's
Voetballers voor voetballers