Nieuws

VSCO'61 start bekertoernooi in Lemmer tegen CVVO

vrijdag 31 augustus 2018

Zaterdag begint het bekeravontuur voor VSCO’61 in het Friese Lemmer tegen CVVO. Geen onbekende tegenstander voor de Kanaries. Vorig seizoen startte het bekeravontuur ook in Lemmer, maar toen was de bekerdroom als snel vervlogen door een 5-1 nederlaag. Lukt het VSCO’61 om zich te revancheren van die nederlaag?

Vorig seizoen was de wedstrijd tegen CVVO al snel beslist. Binnen tien minuten stond het al 3-1 en na een half uur waren de Kanaries vleugellam en keken tegen een 5-1 achterstand aan. Een flinke kater na de twee voorgaande seizoenen waarin VSCO’61 ver kwam in het bekertoernooi.

Lukt het VSCO’61 zaterdag om zich te revancheren? De voortekenen zijn niet gunstig. Op het eigen Berend Elzerman Toernooi begon VSCO’61 nog wel goed tegen DOS Kampen (1-0 winst) en de eerste helft tegen SVI was ook van goed niveau. Daarna ging het bergafwaarts. Uiteindelijk werd na een 0-0 ruststand tegen SVI met 3-0 verloren en tegen Nunspeet kon VSCO’61 helemaal geen potten breken. Na een 5-0 achterstand bij rust werd met 7-1 verloren.

Het is wel van belang dat VSCO’61 met een volledig fitte selectie aan de start verschijnt. De selectie moet de eind vorig seizoen gestopte Gerwin de Leeuw en Gert Schreurs opvangen. Daarnaast is het onzeker of Martijn Pluim nog de geelzwarte kleuren van VSCO’61 gaat verdedigen nu hij een eigen restaurant is begonnen. Ook de beschikbaarheid van Thomas van de Kolk is twijfelachtig nadat hij vorige week met een enkelblessure van het veld moest. Ook Sander Stange kampt met een enkelblessure en zijn meespelen is ook onzeker.

Al met al belooft het een zware middag te worden in Lemmer voor de mannen van hoofdtrainer Bülent Akar. Maar met een goed collectief en grote inzet moeten er mogelijkheden liggen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

De overige tegenstanders van VSCO’61 in de bekerpoule zijn WVF en Go Ahead Kampen. Beide teams ontvangt VSCO’61 komende weken thuis op sportpark De Heughte.

Om 12.00 uur vertrekt de bus vanaf sportpark De Heughte.