Nieuws

Gemeentelijke derby eindigt onbeslist na spannend gevecht

maandag 08 oktober 2018

De derby tussen OWIOS en VSCO’61, waar elke keer weer reikhalzend naar wordt uitegekeken, eindigde in een 2-2 gelijkspel. Een uitslag waar met name VSCO’61 na afloop het meest tevreden mee kon zijn. De wedstrijd stond onder leiding van arbiter J. Klein Ganseij en hij werd geassisteerd door twee neutrale grensrechters, de heren K. Wijnen en R. Zweverink.

De wedstrijd begon sensationeel, de kruitdampen van het vele vuurwerk voor de aanvang van de wedstrijd waren nog niet eens opgetrokken of de bal lag al in het net achter doelman Arjan ten Klooster. Binnen een minuut wist de thuisclub de score te openen. Vanuit de achterste linie werd een pass in de diepte gegeven waar de verdediging van VSCO’61 niet goed raad mee wist en Cornell Balk kwam alleen voor de doelman. Beheerst schoot hij OWIOS op voorsprong.

Hierna ontspon zich een wedstrijd waarin VSCO’61 wat sterker aan de bal was, maar de uitvallen van OWIOS gevaarlijker waren. Echter wisten de gastheren de mogelijkheden vooralsnog niet in doelpunten om te zetten. In deze periode werd door zowel OWIOS als VSCO’61 een penalty geclaimd, de referee wuifde dit echter beide keren weg. In de 32e minuut brak OWIOS gevaarlijk door op links, de bal werd echter voor het doel langs geschoten. Twee minuten later was het wel raak. In een scrimmage voor in het strafschopgebied werd de bal onvoldoende weggewerkt. Nabil Essaddouqi wist hiervan te profiteren en OWIOS zodoende op een riante 2-0- voorsprong te zetten.

Vlak voor rust kreeg VSCO’61 een unieke mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Een foutieve terugspeelbal kwam voor de voeten van Luca Veldhoen, maar zijn schot werd vakkundig gekeerd door de doelman van OWIOS, Herold Ponstein.

Gelijk na rust wist VSCO’61 wel de achterstand te verkleinen tot 2-1. Rinse van der Velde wist een voorzet met het hoofd te verzilveren tot een doelpunt. VSCO’61 ging hierna op jacht naar de gelijkmaker, maar moest op haar hoede zijn voor de gevaarlijke uitvallen van de gastheren.

Na ruim een uur spelen werd Luca Veldhoen naar de kant gehaald en kwam Bart Schoonhoven, vorig jaar matchwinnaar, in het veld. Met nog 20 minuten te spelen werd een doelpoging van Henk Elskamp tot corner verwerkt. In de 72e minuut werd Rinse van der Velde binnen het strafschopgebied onreglementair naar de grond gewerkt en dat betekende een penalty. Ruben Buijserd wist deze genadeloos te verzilveren en zodoende de stand gelijk te trekken.

Hierna kreeg het publiek een wedstrijd voorgeschoteld die alle kanten op kon vallen. OWIOS kreeg misschien nog wel de beste kans vlak voor tijd. Nabil Essaddouqi stond zelf in kansrijke positie, maar legde de bal opzij, waar hij blijkbaar een medespeler verwachtte. De bal kon echter door de verdediging van VSCO’61 uit de doelmond worden weggewerkt ten koste van een corner.

De niet op een heel hoog peil staande wedstrijd eindigde zodoende in een 2-2 gelijkspel. De spanning tot en met de laatste minuut vergoedde echter veel, zodat het publiek uiteindelijk de winnaar werd.

Volgende week speelt VSCO’61 op de Heughte een thuiswedstrijd tegen VVOP uit Voorthuizen. Aanvang 14.30 uur

Lees ook het wedstrijdverslag op de website van OWIOS. Tevens is daar de link te vinden naar een samenvatting van de wedstrijd op YouTube.

Ook op Veluwland. nl een mooi verslag van Dick van der Veen.

Ook op de site van Noord West Veluwe Foto een mooie fotoreportage.

Bekijk de foto's
Gemeentelijke derby eindigt onbeslist na spannend gevecht
19/01 12:00 VSCO '61 VR1 - ZVV '56 VR2
26/01 14:30 VSCO '61 1 - Lelystad '67 1
VSCO '61 JO13-1 0 - 1 WHC JO13-1
Andarinyo 1 4 - 5 VSCO '61 1
WVF MO15-2 0 - 1 VSCO '61 MO15-1
VSCO '61 JO13-3 2 - 0 CSV '28 JO13-7G
Be Quick '28 JO13-1 4 - 0 VSCO '61 JO13-1
VSCO '61 9 7 - 0 SEH 4
Batavia '90 4 2 - 0 VSCO '61 4

Hoofdsponsor

Prins Bouw B.V.