Nieuws

Wintersportdag 2019, sportief, druk en gezellig

dinsdag 08 januari 2019

Bij VSCO’61 stond afgelopen zaterdag in het teken van de traditionele Wintersportdag. Tijdens deze eerste zaterdag van het jaar, wordt er een onderling toernooi gespeeld en is er altijd een gezellige nazit. Een goede gelegenheid voor de deelnemende spelers van de diverse elftallen, de supporters, vrijwilligers en overige belangstellenden om elkaar een gelukkig Nieuwjaar te wensen en sportief aan het nieuwe jaar te beginnen. De Wintersportdag was ook dit jaar weer druk bezocht.

Omdat ‘Koning Winter’ zich voorlopig stevig heeft genesteld in Oostenrijk en zich nog niet in Nederland heeft gemeld, waren de velden op sportpark De Heughte prima bespeelbaar. De seniorenelftallen, de vrouwen, de jongens- en meiden onder 19 en de spelers van het 45+ team speelden fanatiek hun wedstrijden in twee verschillende poules. Er werd 7 tegen 7 gespeeld en de teams waren door loting ingedeeld. Daarnaast konden er punten verdiend worden met een spelregelkwis.

In poule A wisten het eerste en derde elftal de finalerondes te bereiken. In poule B waren dit het tweede en achtste elftal. De kleine finale om de derde plaats ging tussen het derde en achtste elftal, waarbij het derde elftal met 3-0 het sterkste bleek. Het eerste en tweede elftal streden in de finale om de toernooizege en hierbij heeft het eerste elftal haar status met succes weten te verdedigen. Een 4-0 overwinning bracht hen de toernooiwinst.

Al met al was het een gezellig en sportief voetbaltoernooi, waarbij zowel deelnemers als toeschouwers hebben genoten. Door de vrijwilligers van de kantine werden er heerlijke broodjes worst en erwtensoep verkocht, die bij het koude weer gretig aftrek vonden.

Na afloop werd de dag afgesloten in een bomvolle kantine. Volkszanger Gerben Tijssen kreeg de sfeer er goed in. Tussendoor organiseerde de supportersvereniging  nog een verloting waarmee weer mooie prijzen aan de man gebracht zijn. Tevens was er een extra verloting, waarbij er geld ingezameld is voor ‘Help Roeland Stop PPMS’.

De Toernooicommissie kijkt terug op een geslaagde en gezellige dag en bedankt eenieder, en in het bijzonder de vrijwilligers, die bij deze dag betrokken zijn geweest voor de bijdrage en inzet. Voor de Toernooicommissie was de Wintersportdag daarbij een mooie aftrap voor weer een jaar vol toernooien.

Onderstaand de voor 2019 geplande VSCO’61-toernooien met bijbehorende datum:

Wintercup                                                             Zaterdag 19 januari
Schoolvoetbaltoernooi                                     Vrijdag 31 mei
Elburg Foods G-voetbaltoernooi                   Zaterdag 1 juni
Sponsorvoetbaltoernooi                                  Zaterdag 15 juni
Familiedag                                                            Zaterdag 22 juni
Berend Elzerman Toernooi                              17 t/m 24 augustus

Over de hierboven genoemde toernooien zal in de loop van het jaar meer informatie bekend gemaakt worden. De Toernooicommissie wenst iedereen een gelukkig, gezond en sportief 2019 toe.

Bekijk de foto's
Wintersportdag 2019, sportief, druk en gezellig