Nieuws

VSCO'61 Rabobank Schoolvoetbaltoernooi

woensdag 29 mei 2019

Aanstaande vrijdag 31 mei wordt alweer de drieënvijftigste editie van het VSCO’61 Schoolvoetbaltoernooi georganiseerd met medewerking van sponsors Rabobank Noord Veluwe en AA Drink Sportwater.

Net als afgelopen jaren kent het toernooi een groot aantal deelnemende basisscholen uit de gemeentes Oldebroek, Elburg en Kampen. Er zullen 15 jongens- en 6 meisjesteams uit de groepen 7 en 8 aftrappen op sportpark De Heughte. Titelverdediger van het toernooi voor de groepen 7 en 8 is bij de jongens De Borchstee uit Elburg. Bij de meisjesgroep 7/8 was de winnaar De Borchstee uit Elburg, Zij verdedigen de titel dit jaar helaas niet.

De jongens en meisjes uit de groepen 5 en 6 nemen dit jaar ook weer deel aan het toernooi, met maar liefst 20 teams zijn de scholen vertegenwoordigd. Deze teams zullen in 3 poules strijden om de felbegeerde titel. In deze categorie is de PWA uit Elburg dit jaar de titelverdediger.

De wedstrijden beginnen om 09.30 uur. De jongens uit de groepen 7 en 8 zullen 8 tegen 8 spelen op een half veld, evenals de meisjes uit de groepen 7 en 8. Voor de jongens en de meisjes (mixteams) uit de groepen 5 en 6 geldt dat zij 6 tegen 6 op een kwartveld spelen. De wedstrijdduur bedraagt voor alle teams 20 minuten.

Om 16.00 uur zullen de finales van het toernooi gespeeld worden. Direct aansluitend op de finales zal de prijsuitreiking plaatsvinden. De prijzen zullen om circa 16.30 uur worden overhandigd door een vertegenwoordiger van toernooihoofdsponsor Rabobank Noord Veluwe.

De prijswinnaars ontvangen een fraaie beker en daarnaast zullen de winnaars van het jongens- en meisjestoernooi deel kunnen nemen aan de Regiofinale Schoolvoetbal van de KNVB district Oost in 2020. Ook wordt er deze dag bij de jongens, bij de meisjes en in de poule van groep 5 en 6 een Fair Play Cup uitgereikt. Alle deelnemers zullen als herinnering een leuke toernooiattentie ontvangen.

Zonder de inzet van vrijwilligers en de bijdrage van sponsoren Rabobank Noord Veluwe en AA Drink Sportwater zou dit toernooi niet mogelijk geweest zijn. We willen hen dan ook hartelijk danken voor hun inzet en bijdrage.

We hopen wederom op een geslaagd Schoolvoetbaltoernooi en wensen eenieder veel succes, voetbalplezier, sportiviteit en natuurlijk gezelligheid toe.

Toernooicommissie VSCO ’61

Poule-indeling en wedstrijdschema