Nieuws

Zonnige jubileumeditie VSCO'61 Elburg Foods G-voetbaltoernooi

maandag 03 juni 2019

Maar liefst tweeëntwintig teams namen zaterdag deel aan de tiende editie van het VSCO’61 Elburg Foods G-voetbaltoernooi op sportpark De Heughte in Oosterwolde. Dit toernooi wordt inmiddels traditioneel georganiseerd op de eerste zaterdag van juni. Doelstelling van het toernooi is het op gepaste wijze realiseren van een onvergetelijke dag voor de deelnemende spelers en speelsters. Deelnemers, organisatie, bezoekers, vrijwilligers en sponsors kunnen terugkijken op een uiterst geslaagde dag. Het was prima voetbalweer en de sfeer was als vanouds gezellig.

De eerste teams waren rond half negen op Sportpark De Heughte, om zich onder het genot van een kopje koffie en cake voor te bereiden op het toernooi. Het toernooi werd rond kwart voor tien geopend door Ben Schreurs, voorzitter van VSCO’61. Vanaf tien uur streden de teams in verschillende categorieën om de trofee. Er werd aantrekkelijk voetbal gespeeld. Spelers, toeschouwers en de organisatie hebben hiervan genoten. In totaal waren er ruim 350 bezoekers op Sportpark De Heughte.

Er werd erg fanatiek gevoetbald door alle spelers en dit zorgde voor volop strijd voor de overwinning tijdens de wedstrijden. Gelukkig stond sportiviteit bij iedereen hoog in het vaandel en werd er netjes gespeeld, Hulde voor het sportieve spel. De EHBO-medewerkers waren gelukkig alleen maar druk met kleine blessures.

De finale in de seniorenpoule ging dit jaar tussen de Jonge Kracht G1 uit Huissen en KHC G1 uit Kampen. De Jonge Kracht heeft deze finale met 3-2 weten te winnen en werd zodoende winnaar van het toernooi bij de senioren. De wisselbeker staat dus komend jaar in Huissen.

In de recreantenpoule wist thuisteam het Adelaarsnest G1 uit Oosterwolde niet haar titel te prolongeren. RKSV NEO G1 uit Borne was in de poule de sterkste ploeg en ging er met de wisselbeker vandoor. Met 13 punten eindigden zij voor Rheden (10 punten).

Bij de jeugd ging de titel en ook de wisselbeker naar VVOG JG1 uit Harderwijk. Zij blijven RKSV NEO JG1 uit Borne voor.

Aan alle deelnemende teams is een beker uitgereikt. De prijzen werden vol enthousiasme overhandigd door Liesbeth Vos, wethouder van de gemeente Oldebroek. De winnaars vierden hun overwinning als echte kampioenen. Het G-voetbaltoernooi is tien jaar terug ontstaan in samenwerking met Elabo en daarom heeft Elabo ter gelegenheid van de tiende editie een mooie herinneringssjaal ter beschikking gesteld aan alle deelnemers.

Rond het middaguur was er voor iedere deelnemer en begeleider een lunch, mede mogelijk gemaakt door Bakkerij Spijkerboer en De Fruit-o-loog. Tijdens de lunch was er een mooi optreden van Duo Remix. Onder de Nederlandstalige klanken was het erg gezellig op sportpark De Heughte en werd de polonaise gelopen. Ook op het terras zat de sfeer er goed in.

Na het toernooi werd genoten van de barbecue, verzorgd door Slagerij Henk van de Weg. Het toernooi werd afgesloten door Ben Schreurs, voorzitter van VSCO’61. Hij bedankte alle deelnemers, begeleiders, sponsoren, scheidsrechters en alle vrijwilligers die aan het toernooi bijgedragen hebben. Iedereen kan terugkijken op een zeer geslaagde dag, die zonder de inzet van deze vele vrijwilligers niet mogelijk zou zijn geweest. Tot slot gaat er veel dank uit naar de sponsoren Elburg Foods, Alfa Accountants en Adviseurs, Syntech IT, OpMaat administratie en advies en Elabo, die deze dag financieel hebben ondersteund. Zonder de betrokkenheid van deze bedrijven was het toernooi niet mogelijk geweest.

Bekijk de foto's
Zonnige jubileumeditie VSCO'61 Elburg Foods G-voetbaltoernooi