Nieuws

Elspeet wint finale play-offs van WZC Wapenveld

maandag 10 juni 2019

Op sportpark De Heughte in Oosterwolde stond zaterdag de finale van de play-offs in de vierde klasse op het programma: WZC Wapenveld 1 - Elspeet 1. De winnaar van deze wedstrijd speelt volgend seizoen in de derde klasse. Na een enerverende wedstrijd trok uiteindelijk Elspeet de overwinning over de eindstreep.

Nadat de rookdampen van het vuurwerk van de supportersgroepen van beide verenigingen zijn opgetrokken, fluit de scheidsrechter om iets over drie voor het begin van de wedstrijd. De eerste minuten verlopen rustig, zonder echte kansen voor beide ploegen. Tot de zevende minuut, Bart van den Hoorn rondt beheerst af na een fout in de verdediging van WZC. Even later is het alweer raak voor de Zwart-witten na alweer een fout achterin bij WZC wordt het 0-2. 

Een minuut later is het echter weer 1-2 nadat doelman Levi van de Steeg een lange bal niet volledig kan controleren. Hierdoor is het een makkelijke klus voor de spits van WZC om voor een leeg doel de bal binnen te schuiven. 1-2 is ook de stand waarmee beide ploegen de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft begint WZC beter dan Elspeet. In de vijftigste minuut resulteert dat in de 2-2. Even later in de 58e minuut is er geklungel achterin bij Elspeet, hierdoor krijgt WZC de bal waarna een speler van WZC de bal beheerst in een hoekje plaatst: 3-2. Hierna wordt Elspeet ietsje beter en krijgt het enkele kansen. In de tachtigste minuut wordt een kans benut door een mooi schot van Robin Smink: 3-3.

Vervolgens krijgt Elspeet twee opgelegde kansen op de 3-4, maar beide keren stuiten de aanvallers van Elspeet stuiten op de doelman. Een paar minuten later, in de 84e minuut, wordt de 3-4 dan alsnog gemaakt. Uit een uitstekende voorzet wordt keurig binnengekopt.

In de negentigste minuut is er uiteindelijk dé mogelijkheid om de wedstrijd definitief te beslissen. Na goed storen in de verdediging van WZC wordt de bal voorgegeven. De aanvaller van Elspeet komt echter een teenlengte tekort om de bal in het lege doel te krijgen. Ver in is het echter wel raak. Uit een prachtige vrije trap zet Elspeet de eindstand op het scorebord, 3-5.

Door deze overwinning zullen de mannen van trainer Jan de Ruiter van Elspeet volgend jaar in de derde klasse spelen! VSCO’61 feliciteert Elspeet van harte met deze prestatie en wenste ze veel succes.

De foto's zijn van fotograaf Klaas Liefers.

Lees hier het wedstrijdverslag op Veluweland.

Lees hier het wedstrijdverslag op de website van WZC Wapenveld.

Lees hier het wedstrijdverslag van Hessel van der Wal op De Stentor.

Bekijk de foto's
Elspeet wint finale play-offs van WZC Wapenveld