Nieuws

Eerste toernooidag Berend Elzerman Toernooi druk bezocht

zondag 18 augustus 2019

Met SVI en VSCO’61 als koplopers zit de eerste toernooidag van het 38e Berend Elzerman Toernooi (BET) van VSCO’61 erop. Ondanks de regen, waren de omstandigheden en de publieke belangstelling prima. De BET-toernooicommissie kijkt dan ook met tevredenheid terug.

Dat komt ook door het prima resultaat dat VSCO’61 in de openingswedstrijd boekte. Eersteklasser DOS Kampen werd met 2-0 verslagen, een stand die in de eerste helft gestalte kreeg. Rick Pul benutte een strafschop en Wim de Vries kopte een corner hard in. De ruststand werd ook de eindstand. VSCO’61 behaalde in de strafschoppenserie met drie uit drie (ieder benutte penalty levert ook één punt op) ook nog eens de maximale score. DOS Kampen zag één elfmeter inzet gestopt door Arjan ten Klooster, die ook in de wedstrijd al enkele gevaarlijke inzetten van DOS Kampen gestopt had.

Na het openingsduel stonden twee wedstrijden gepland om 15.15 uur, een primeur voor het BET. Op het ondanks de regen prima bespeelbare veld 2 (gras) was SVI voor rust heer en meester tegen stadsgenoot Zwolsche Boys. In de tweede helft was er sprake van wat meer evenwicht. Twan Zuidmeer (2x), Nico Veldman en Youp Kok scoorden voor SVI, Jeffrey de Nooijer en Kevin Westerbeek voor de Boys: 4-2 in de regulier speeltijd. In de strafschoppenreek scoorde SVI ze alle drie, Zwolsche Boys miste eenmaal.

Toernooidebutant KHC trad aan op het hoofdveld tegen WVF. Het werd een onderhoudende partij, waarin WVF uiteindelijk zegevierde met 3-2. Dani van der Steege (2x) en Björn Rellum maakten de goals voor WVF, Leroy Knol (ook 2x) deed dat voor de Kampenaren. Beide ploegen misten één strafschop.

Ondanks de regen in de tweede helft van de middag is het publiek de grote winnaar van deze eerste toernooidag. De bezoekers hebben boeiende wedstrijden gezien en kennis kunnen maken met de selecties voor het nieuwe seizoen van hun favoriete club.

De tussenstand is in het BET is als volgt:

Zwolsche Boys, DOS Kampen, KHC Kampen hebben allemaal 2 punten, WVF heeft er 5, VSCO’61 en SVI 6.

Dinsdag gaat het BET verder met de wedstrijd WVF - Zwolsche Boys. Aanvang 19.15 uur.

Klik hier voor de foto's van de wedstrijd WVF - KHC.

Klik hier voor de foto's van de wedstrijd SVI - Zwolsche Boys.

Op Veluweland staat een mooi artikel van verslaggever Dick van der Veen.

Bekijk de foto's
BET2019 VSCODOS