Nieuws

WVF wint Berend Elzerman Toernooi

zondag 25 augustus 2019

De fraaie wisselbeker van het Berend Elzerman Toernooi, staat het komend jaar in de prijzenkast van WVF. De ploeg uit Zwolle won alle drie haar wedstrijden op het wederom zeer geslaagde en goed bezochte toernooi van VSCO’61 en mag zich de winnaar van editie 2019 noemen.

Het was zaterdag een zonnige dag met drie mooie wedstrijden en veel en fraaie treffers. Thuisploeg VSCO’61 leek in de eerste wedstrijd op weg te zijn naar een degelijke zege op Zwolsche Boys en een goede klassering op het eigen BET. Echter, de derdeklasser uit Zwolle profiteerde tot twee keer toe van gemakzucht bij de ploeg van trainer Bülent Akar en kwam alsnog langszij: 2-2. Voor de thuisploeg scoorde Rick Pul uit een gemakkelijk gegeven strafschop en Bart Schoonhoven. Door Bas de Man en Jeffrey de Nooijer, die met een geweldige vrijebal doel trof, werd het in de laatste minuten alsnog 2-2. Beide ploegen benutten daarna maar één van de drie penalty’s.

Toernooizege
VSCO’61 kende op die manier een wisselend BET. Op de eerste zaterdag werd een keurige 2-0 zege op DOS Kampen geboekt en doordat toen ook nog eens alle drie de penalty’s werden benut, voerde VSCO’61 op dat moment zelfs de toernooilijst aan. De 0-5 nederlaag op woensdag tegen KHC, beroofde de organiserende vereniging van de eerste toernooizege ooit. Wel eindigde VSCO’61 uiteindelijk als derde.

De beide tweede wedstrijden op de zaterdag, waren allebei stadsderby’s. Op veld twee traden SVI, de winnaar van vorig jaar en WVF aan. De ploeg uit Westenholte was op dat moment koploper in het klassement na een 3-2 zege op KHC op de eerste zaterdag en een 2-0 overwinning op dinsdag tegen Zwolsche Boys, dat uiteindelijk als zesde en laatste eindigde. SVI was voor rust vooral de betere ploeg op het grasveld dat ondanks de warmte goed bespeelbaar was. Dat VSCO’61 op beide velden voor de wedstrijden en in de pauzes sproeide, zorgde samen met de zonnige temperatuur voor prima weersomstandigheden voor publiek en spelers.

Promotie
In de tweede helft ging de strijd wat meer gelijk op, maar was het WVF dat twee keer scoorde, door tweemaal Brend Mellema. De tegentreffer van Faisal El Atiauoi kwam voor SVI te laat. Geen prolongatie maar uiteindelijk een vierde plek voor de ploeg die dit jaar op het veld van VSCO’61 in een beslissingswedstrijd promotie afdwong naar de eerste klasse. Het aantal punten was gelijk aan dat van VSCO’61, maar de 1-7 nederlaag die SVI donderdag leed tegen DOS Kampen, deed de ploeg uit Ittersum de das om.

De andere derby, op het kunstgrasveld van VSCO’61, was een heuse Kamper kraker. KHC en DOS Kampen, beide eersteklassers, competitietegenstanders en rivalen maakten er een aantrekkelijk duel van. Er vielen gele kaarten aan beide kanten, waardoor er tijdsstraffen volgden en vooral mooie doelpunten. DOS Kampen kwam op voorsprong door Allan Bakker, maar een wonderschone vrijebal van Karin Gambara, bracht KHC weer op gelijke hoogte. Twan Knul zette de geel-zwarten halverwege de tweede helft wederom op een voorsprong, maar er vond een herhaling van zetten plaats toen ditmaal Burak Alp met andermaal een geweldig vrijebal, de gelijkmaker liet aantekenen. Ozan Kardag bezorgde KHC zelfs de winst: 2-3.

Tevreden
Nanne Schoonhoven, toernooivoorzitter, blikte na afloop terug op een geslaagd toernooi met veel publiek, boeiende wedstrijden en tevreden deelnemers. Hij gaf daarna het woord aan oud-arbiter Hans Hoek, die de prijzen uitreikte en WVF de wisselbokaal overhandigde. De ploeg uit Westenholte, deelnemer van het eerste uur en in die 38 jaar maar één keer niet actief op het BET, verdedigt in 2020 de titel. Ook de andere ploegen hebben hun deelname alweer toegezegd.

Einstand BET 2019: 1. WVF. 2. KHC. 3. VSCO’61. 4. SVI. 5. DOS Kampen. 6. Zwolsche Boys.

Alle uitslagen BET 2019:

Zaterdag 17 augustus

VSCO’61 - DOS Kampen 2-0
Zwolsche Boys - SVI 2-4
WVF - KHC 3-2

Dinsdag 20 augustus

WVF - Zwolsche Boys 2-0

Woensdag 21 augustus:

KHC - VSCO’61 5-0

Donderdag 22 augustus

SV I - DOS Kampen 1-7

Zaterdag 24 augustus

VSCO’61 - Zwolsche Boys 2-2
DOS Kampen - KHC 2-3
WVF - SVI 2-1

Op de website van KHC staat even een een kort toernooiverslag.

Journalist Mark de Rooij een een mooi artikel geschreven op De Swollenaer.

De foto's zijn van clubfotograaf Dik Leusink.

Foto's VSCO'61 - Zwolsche Boys

Foto's DOS Kampen - KHC

Foto's WVF - SVI


Bekijk de foto's
WVF wint Berend Elzerman Toernooi