Nieuws

VSCO’61 blikt terug, kijkt vooruit en huldigt jubilarissen

maandag 06 januari 2020

Op de drukbezochte en gezellige Nieuwjaarsreceptie van VSCO’61 gaf voorzitter Ben Schreurs alvast een inkijkje in enkele projecten die dit jaar op het sportpark worden uitgevoerd bij de club die inmiddels stabiel meer dan 700 leden telt. Ook werden de jubilarissen gehuldigd die respectievelijk 25, 40 en 50 jaar lid zijn.

In een korte terugblik op 2019 memoreerde de voorzitter het klassebehoud van het eerste elftal, de kampioenschappen van het achtste elftal en JO11 en de komst van Vrouwen 30+ voetbal. VSCO’61 is doorgegroeid naar een stabiel ledental van meer dan 700. Met name bij de jeugd is er sprake van groei, wat zich o.a. uit in de toename van het aantal jeugdteams. De groei in goede banen leiden vraagt de inzet en medewerking van velen en Ben verwoordde dit als volgt.

“Een oud Afrikaans gezegde luidt: ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’. Dit durf ik ook wel door te trekken naar onze vereniging en ik wil dit als bezinning aan het begin van dit jaar graag meegeven aan iedereen. Niet zoeken naar een groter ik, maar naar een breder wij. Samenwerken, samenzijn, redelijk en realistisch, vertrouwen in elkaar, respect voor andere meningen. Niemand is perfect. Laten we de krachten blijven bundelen en onze betrokkenheid tonen in woord en daad.”

In 2020 staan er tevens weer enkele investeringen in het sportpark op stapel. In het kader van duurzaamheid wordt de verlichting op het hoofdveld in maart vervangen door energiezuinige LED-verlichting. Daarnaast is er een werkgroep ingesteld die in het kader van het project ‘Hart van Oosterwolde’ de aanleg van een andere sportmat op veld 4 en een andere invulling van het trainingsveld voorbereid. Er wordt naar gestreefd de daadwerkelijke uitvoering voor de start van het seizoen 2020-2021 gereed te hebben.

Hierna was het de beurt aan erevoorzitter Bert Schipper om traditiegetrouw de jubilarissen te huldigen. Echter niet dan nadat voorzitter Ben Schreurs hem zelf de versierselen had opgespeld die horen bij het veertigjarige lidmaatschap.

Maar liefst 4 leden konden hun vijftigjarige lidmaatschap vieren. Dit zijn Beert Visch, Wichert Spijkerboer, Roel Kroes en Evert-Jan Junte. Daarnaast zijn de volgende 6 leden inmiddels 25 jaar aaneengesloten lid: Frank van Boven, Bert van ’t Hof, Martijn Top, Arjan ten Klooster, Gerben Top en Martin van Os.

Bekijk de foto's
VSCO’61 blikt terug, kijkt vooruit en huldigt jubilarissen