Nieuws

Horecagroothandel Brouwer nieuwe leverancier en stersponsor

zaterdag 08 februari 2020

Voorafgaand aan de succesvolle presentatie van de negende editie van het Businessmagazine van VSCO’61 heeft de club een langdurige leveranciers- en stersponsorovereenkomst afgesloten met Horecagroothandel Brouwer uit Kampen. De duurzame verbintenis werd op sportpark De Heughte officieel ondertekend door verkoopleider John Trots en namens VSCO’61 door penningmeester Ben van Pijkeren en bestuurslid commerciële zaken Sjoerd Kwakkel. Tevens werden de nieuwe reclameborden van Brouwer overhandigd. Als blijk van dank en waardering werd de nieuwe leverancier en stersponsor een fraai bloemstuk aangeboden door VSCO’61, waarna een toost werd uitgebracht op de duurzame samenwerking.

In 1923 stopte Albert Brouwer met de visvangst op de voormalige Zuiderzee en begon hotel Havenzicht op Urk. Zijn zonen Frans en Lucas Brouwer startten in de kelder van het hotel in 1938 met de fabricage van frisdranken, vruchtenwijnen en het bottelen van wijnen en bier. Als basis voor de frisdrankproductie werd water uit Kampen in grote houten fusten aangevoerd, omdat op het toenmalige eiland Urk geen geschikte watervoorziening was.

De contacten met de stad Kampen waren zodoende gelegd en in 1963 was de verhuizing naar Kampen een feit. Hierna volgde een explosieve groei van de limonadefabriek en de bezorgende drankengroothandel met een agentschap van Heineken voor de hele regio.

De inmiddels derde generatie Brouwer zag tijdig in dat de afzetmarkt en de horeca in snel tempo veranderde en speelde hierop in door de ontwikkeling van diverse andere activiteiten. Met pijn in het hart werd de oorspronkelijke basis van het bedrijf, de limonadeproductie, in 1989 stopgezet.

Vervolgens werd in 1999 de in de regio gerenommeerde drankengroothandel door Heineken overgenomen. Brouwer Groothandelsgroep, met alweer de vierde generatie Brouwer in haar gelederen, is ondertussen uitgegroeid tot een bedrijf met vijf zelfstandig opererende dochterondernemingen: Horecagroothandel Brouwer, Schiava, Visscher Seafood, Slothouber Seafood met het merk Fisherman's Choice® en Brouwer Food Service met de handelsnaam Asia Express Food.

De liefde voor het vak en het product, is van alle tijden. Betrokkenheid bij en feeling voor product en kwaliteit en voor de bijbehorende dienstverlening kenmerkt de mensen die bij de Brouwer-bedrijven werken. En met een enthousiast en betrokken team is het plezierig om klanten tevreden te stellen.

Ook VSCO’61 heeft de voordelen van de horecagroothandel ervaren. Zodanig dat er voorafgaand aan de presentatie van het Businessmagazine 2020 een leveranciers- en stersponsorovereenkomst met Horecagroothandel Brouwer is afgesloten. Op sportpark De Heughte zetten verkoopleider John Trots en bestuurslid commerciële zaken Sjoerd Kwakkel en penningmeester Ben van Pijkeren hun handtekeningen onder een voor beide partijen lucratieve en langdurige verbintenis. Tevens bood de verkoopleider de nieuwe reclameborden aan en ontving hij als blijk van dank en waardering voor Brouwer een fraai bloemstuk, waarna een toost werd uitgebracht op de duurzame samenwerking.

De nieuwe horecaleverancier en Stersponsor van VSCO’61 is te bereiken via:

Horecagroothandel Brouwer
Dieselstraat 10
8263 AE Kampen
T: 038 - 33 16 060
E: info@brouwer-horeca.nl
www.brouwer-horeca.nl

De foto’s zijn gemaakt door Dries van Dijk.

Bekijk de foto's
Horecagroothandel Brouwer nieuwe leverancier en stersponsor