Nieuws

VSCO'61 komt niet verder dan gelijkspel

zondag 09 februari 2020

In Dalfsen staat tegen ASC’62 na negentig minuten de beginstand nog steeds op het scorebord. Na negentig minuten veel strijd aan beide kanten wisten beide teams niet tot scoren te komen. Het meeste recht op een overwinning had VSCO’61, maar uiteindelijk gaat het om de doelpunten.

Dat is momenteel wel het grootste euvel bij VSCO’61. In de laatste vier competitiewedstrijden werd er niet gescoord. Schrale troost is wel dat De Kanaries de laatste twee wedstrijden wel kansen wisten te creëren en meer hadden verdiend. Doelpunten zijn echter nodig om de benodigde driepunters in de wacht te slepen om uit de degradatiezorgen te komen.

Tegen ASC’62 werd spits Rinse van der Velde aan de kant gehouden en mochten Henk Elskamp en Klaas van Woudenbergh voor de aanvallende impulsen zorgen met een vrije rol aan de linkerkant voor Jan van ’t Oever. In de eerste helft leverde dat niet veel op. Ook ASC’62 wist vooralsnog geen grote kansen te creëren op één kans in de 38e minuut na. Jorden Volkerink werd met een slimme pass door Matthijs van Gelder vrij voor doelman Arjan ten Klooster gezet. De ASC’62-aanvaller schrok blijkbaar zo van deze kans dat hij hoog over schoot.

Dit was ook de enige kans die ASC’62 wist te creëren in de hele wedstrijd. De defensie van VSCO’61 stond goed en VSCO’61 wist in de tweede helft aanvallend wel degelijk een vuist te maken. Gert Schreurs kreeg een aantal goede kansen om VSCO’61 aan een voorsprong te helpen. Eerst schoot hij voorlangs na aangeven van Jan van ’t Oever. Even later kopt hij bij de eerste paal rakelings naast op aangeven van Ruben Sleurink.

Na een uur spelen was Dominique van de Grift dichtbij een doelpunt. De mee opgekomen laatste man wist uit een corner van Jan van ’t Oever bijna doelman Thom Scherpenkate met een kopbal te verschalken. Een paar minuten later leek VSCO’61 wel de score te openen. Doelman Scherpenkate liet een hoog ingezette vrije trap van Wesley Pater los, maar de bal werd al dan niet voor de doellijn weggewerkt.

In de slotfase kwam Luca Veldhoen voor Klaas van Woudenbergh en Rinse van der Velde voor Beert Bonestroo in het veld. Het eerste balcontact van de spits van VSCO’61 was bijna raak. Een voorzet van Luca Veldhoen werd ingekopt, maar door doelman Scherpenkate tot corner verwerkt. In blessuretijd was Gert Schreurs dichtbij de winnende treffer. De VSCO-aanhang stond al op van de banken, maar de bal verdween met een boog rakelings over het doel.

Slechts een punt viel VSCO’61 ten deel, terwijl een aantal overwinningen hard nodig zijn om zich te handhaven in de tweede klasse. Volgende week mag VSCO’61 het thuis opnemen tegen Quik’20 uit Oldenzaal.

Opstelling VSCO’61: Arjan ten Klooster, Ruben Sleurink, Dominique van de Grift, Rick Sleurink, Sander Stange, Wesley Pater, Klaas van Woudenbergh (’65 Luca Veldhoen), Beert Bonestroo (’84 Rinse van der Velde), Henk Elskamp, Gert Schreurs en Jan van ’t Oever.

De foto's zijn gemaakt door clubfotograaf Dik Leusink.

Ook op de website van ASC'62 staat een wedstrijdverslag.

Bekijk de foto's
VSCO'61 komt niet verder dan gelijkspel