Nieuws

Van de voorzitter

woensdag 25 maart 2020

We leven momenteel in bizarre, moeilijke en niet voor mogelijk gehouden omstandigheden. Wereldwijd slaat het coronavirus hard om zich heen en het raakt ons allemaal. Het maatschappelijke en sociale leven heeft een totaal ander beeld gekregen. In het bijzonder leven we mee met de ernstige zieken en de families waarvan geliefden zijn overleden. Bij hen komt dit het hardste aan. Voor zover mij op dit moment bekend is er binnen onze vereniging nog niemand positief getest en laten we hopen dat dit zo blijft

Zoals in eerdere berichten op de website kenbaar is gemaakt volgen we het beleid van de regering en de KNVB. Voor sportverenigingen betekent dit geen activiteiten tot 1 juni aanstaande. Dat heeft een grote impact op onze vereniging. Geen trainingen, wedstrijden, vergaderingen, acties, vrijwilligersavond, ledenvergadering, schoolvoetbaltoernooi enz. Het sportpark gaat tot die tijd op slot. Alleen het reguliere onderhoud wordt nog uitgevoerd. Wat het voor gevolgen heeft voor de competities is op dit moment (maandagavond 23 maart) nog niet duidelijk. Ongetwijfeld komt er op korte termijn duidelijkheid via de KNVB. We volgen dat uiteraard nauwlettend. Wanneer er meer duidelijkheid is zal het bestuur een besluit nemen over bijvoorbeeld de toernooien in juni en de grote verloting.

Deze voetballoze periode heeft uiteraard ook impact op onze inkomsten en uitgaven. De inkomsten van de kantine zullen drastisch achterblijven, opbrengsten van acties gaan we missen. In hoeverre kunnen onze sponsoren hun verplichtingen nakomen? Om maar een paar zaken te noemen. Met de sponsoren, die geraakt worden door deze crisis en hun financiële verplichtingen niet kunnen nakomen, zullen we in overleg overigens soepel omgaan. Zoals dat ook ten tijde van de crisis 2008/2009 het geval is geweest. Sponsoren, die dit aangaat, kunnen met ons in contact treden.

De vervanging van de verlichting op het hoofdveld komt niet in gevaar. Die opdracht was al verstrekt, voordat de crisis ontstond. En de financiële middelen voor deze investering zijn gereserveerd. De herinrichting van veld 4 en 5 zit nog in de fase van voorbereiding en zal vertraging oplopen. Verdere grote investeringen staan voor de korte termijn niet op de agenda. Maar ook de kleinere investeringen (materieel, onderhoud e.d.) zullen kritisch worden beoordeeld en alleen gedaan worden indien strikt noodzakelijk.

Ik ben er van overtuigd dat de genomen maatregelen noodzakelijk zijn om het gevaar op besmetting in te dammen en te voorkomen. De gezondheid van mensen gaat voor alles en alle andere activiteiten zijn voorlopig even minder belangrijk. Ik roep ook iedereen op de hygiënemaatregelen serieus in acht te nemen (minimaal 1,5 m afstand houden, handen wassen enz.) en verantwoord te handelen, voor jezelf, maar nog meer voor anderen. Des te eerder kan het ‘gewone’ leven weer een aanvang nemen.

Bewondering heb ik voor het vele werk, dat verzet wordt door de mensen in de (mantel)zorg, het onderwijs, de hulpverlening en andere vitale beroepen. En ook de mooie en spontane acties om ons heen. Daar gaat gemeenschapszin en verbondenheid vanuit. Hartverwarmend! 

Ik wens allen, die belangrijke besluiten moeten nemen in deze hectiek, op welk niveau dan ook, alle kracht en wijsheid toe.

Ik roep jullie allen op goed op jezelf te passen. Laten we vooral ook omkijken naar hen die het juist in deze periode erg moeilijk hebben. De ouderen, de zieken, de kwetsbaren, zowel binnen als buiten onze vereniging. Vergeet ze niet, laat iets van je horen of stuur een berichtje. Het is vaak een kleine moeite, maar voor hen is het van onschatbare waarde.

Ik wil iedereen een hart onder de riem steken en hoop jullie straks allemaal weer in een goede gezondheid te ontmoeten.

Ben Schreurs

Voorzitter VSCO'61

23/09 20:00 VSCO '61 VR1 - asv Dronten VR1
25/09 20:30 VSCO '61 VR30+1 - VVOG VR30+1
26/09 14:30 VSCO '61 - VRC
26/09 12:00 VSCO '61 2 - Unicum 2
26/09 16:00 VSCO '61 3 - VIOS V. 2
26/09 15:00 Go Ahead Kampen 3 - VSCO '61 4
26/09 16:15 Be Quick '28 8 - VSCO '61 5
ESC VR1 3 - 0 VSCO '61 VR2
VSCO '61 1 4 - 2 Almelo Futsal Combinatie 4
Nunspeet JO15-3 2 - 4 VSCO '61 JO15-3
csv Apeldoorn 1 3 - 2 VSCO '61 1
SV Putten 16 2 - 4 VSCO '61 2
VSCO '61 JO15-2 2 - 3 EZC '84 JO15-1
VSCO '61 JO13-2 2 - 8 Wijhe '92 JO13-2

Hoofdsponsor

Prins Bouw B.V.